Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Okullara asil müdürler geliyor!

    10 Ocak 2005

    Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, düzenlediği basın toplantısında Finlandiya gezisi hakkında bilgi verirken, kamuoyu tarafından beklenen bazı sorularla ilgili olarak da mesajlar verdi. Ecevit yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 5 yılını dolduran okul müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesi ve vekil müdürlüklerle idare edilen okulların durumlarıyla ilgili bilgiler verdi.

    Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Finlandiya'ya yaptığı yurt dışı gezisi hakkında bilgiler aktardı. Finlandiya gezisi sırasında, Finlandiya eğitim-öğretim sistemi hakkında bilgiler edindiklerini belirten Ecevit, bu ülkede bulunan koşulların ülkemizde olmadığının altını çizdi.

    Ecevit, basın toplantısında sorulan sorulara da cevaplar verirken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan ve ilimizde çok sayıda müdürün değişmesine neden olması beklenen 5 yıllık görev süresi ile ilgili gelen genelgeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ecevit genelgenin yanlış değerlendirildiğini belirterek, "Bakanlığın yayınladığı genelge, 5 yıldır aynı okulda görev yapan ve görev süresi içerisinde başarısız olmuş okul müdürleriyle ilgili. Başarılı okul müdürlerinin değiştirilmesini kapsamıyor. Bu nedenle başarılı olan okul müdürleri, rahat olabilir" dedi.

    Daha sonra öğrencilerin yararlanmaları için "Soru Bankası" oluşturulmasına yönelik çalışmala-ra da değinen Ecevit, "Uygulama tüm okullarda baş-latılmasına rağmen, bu çalışmalarda 50. Yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu ile Gazipaşa İlköğretim Okulu başarılı gözüküyor. Diğer okullarda da çalışmalar devam ediyor. Şu anda 5 binin üzerinde soru, bilgisayar ortamına geçti. Ancak 10 bin civarında elimizde soru bulunuyor" ifadelerini kullandı.

    Vekaletle yönetilen okullara da değinen Milli Eğitim Müdürü Ecevit, "Şu an da İlçe Halk Eğitim Merkezleri ile birlikte yaklaşık 10 civarında okulumuz, vekil müdür-lerle yönetiliyor. Bu okul-larımıza asil müdürlerin ataması, Sayın Valimiz Ali Serindağ'ın da önümüzdeki hafta onaylamasının ardından hemen yapılacak" şeklinde konuştu.

    Ecevit, ayrıca il genelinde 200 hizmetli ve 75 memur kadrosuna ihtiyaçlarının bulunduğunu belirtti.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Portal Çelik Kapı

    GÜNÜN SÖZÜ

    Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak