Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Küçük Bayramlar En Büyük Bayramın Habercisidir

Yener Bandakçıoğlu

    3 Eylül 2017

         Küçük Bayramlar En Büyük Bayramın Habercisidir
            Yüce dinimizin en büyük bayramları hepimizin bildiği gibi Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramıdır. Ramazan Bayramı'na, çok rahatlıkla yerleşmiş bir ifadeyle Şeker Bayramı da deniyor. Umreye ve Hacca gitmiş bir Müslüman olarak çok rahatlıkla ifade ediyorum ki yüce dinimizin şartlarını en güzel şekilde yerine getiren tek millet, Türk Milletidir. Gittiğimiz ve gördüğümüz tüm Arap ülkelerinde dinimizin layıkıyla yerine getirildiğine şahit olmadık. Mesela en belirgin göstergelerden biride, Arapların sünnet namazlarını kılmamalarıdır. Ayrıca, Araplar bizim çokça yaptığımız ibadetlerden Kandil Gecelerini kutlamazlar. Diyeceğim o ki İslam Dini'nin en sadık mensupları yüce milletimizdir. İlk dört Halife'nin de birbiri ardına öldürülmeleri, üzerinde çokça düşünülmesi ve ibret alınması gereken olaylardandır. Yüce Türk Milleti dinine bu kadar bağlı bir millet olduğu halde, maalesef İslam Alemi'nde gerekli saygıyı edinememiştir. Bugün İslam Alemi'nde Türkiye'ye candan bağlı hiç bir ülke ve millet yoktur. Son zamanlarda Katar denilen petrol zengini küçük Arap devletiyle sonumuzun ne olacağı da belli değildir.
          Böylece, Türk'e Türk'ten başka dost olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer büyük Atatürk'ün dahiyane dış politikası da olmasaydı herhalde bizde 7-8 ülkeye bölünmüş olacaktık. Kurban Bayramımızı işte bu şartlar altında kutluyoruz. Sanki kendi ülkemizde ve soydaşlarımız arasında fakir fukara yokmuş gibi Dünya Müslümanlarını da besliyoruz. Yıllardan beri maddi ve manevi her türlü yardımı yaptığımız bu sözde dostlarımız emin olun en kısa sürede karşımıza geçecekler ve bizi arkamızdan hançerleyeceklerdir.
          Bu girişten sonra asıl konumuza dönebiliriz; Türk milleti düğünlerine ve Peygamber efendimizin sünnetlerine son derece itibar ederler. O günler Müslüman Türk Milleti için ayrı ve çok sevap getirici ögeler olarak öne çıkar. Bayramların yaklaşması dolayısıyla halkımızda da ciddi bir telaş başlar. Düğünler ve sünnet merasimleri bayramdan önceye sıkıştırılmak istenir. İşte bizde dost ve tanıdıklarımızın bu önemli günlerine katılıp onların sevinçlerini paylaşmak isteriz. Daha önceki yazımız, Yeniçağa'daki bir partili arkadaşımızın kızının düğünüydü. Bu hafta da Mudurnu'ya yol alıp Mudurnu da ki bir sünnet düğününü yazmak istiyorum.
           Mudurnu, benim uzun süreli siyasi hayatımda son derece sevdiğim, onların bana aynı hislerle sevgi gösterdiği partililerimizin toplandığı bir güzel ilçemizdir. Mudurnu'yla ilgili geçmiş yıllardan bu yana çokça yazım vardır. Bu yazılarımın ihtiva ettiği dostluk ve arkadaşlık duyguları henüz azalmadan devam etmektedir.
           Bayram öncesi Cumartesi günü de Mudurnu CHP ilçe başkanımız İsmail Hakkı Yazgan kardeşimizin torunu Arda'nın Sünnet merasimi nedeniyle partili arkadaşlarımızla birlikte bir Mudurnu yaptık. Kafile başkanımız, Sn. İl Başkanımız Kazım Karsu'ydu. Sn. Karsu büyük bir incelik göstererek parti minibüsünün ilk sırasını bendenize tahsis etmek özverisinde bulundu. Mevlit ve yemek öğle namazından önce saat 11.00 da Mudurnu turizminin parlayan yıldızı Fuatbeyler Konağı'ndaydı. Fuatbeyler Konağı, Mudurnu'nun büyük evladı, yıllar öncesinden (1977-1980) ben CHP İl Başkanıyken, Mudurnu İlçe Başkanımız olan sevgili kardeşim Hacı Reşat Ünsal'ın Mudurnu turizmine kazandırdığı bir eserdir. Bu eserin açılış törenini de eski yazılarımda geniş bir şekilde anlatmıştım.
            Fuatbeyler Konağı'nın bahçesine kazanlar kurulmuş masalar dizilmiş. Bir taftan yemeğimizi yerken, diğer taraftan da Mudurnu'muzun tanınmış mevlithanlarının okuduğu Mevlit-i Şerif'i dinliyoruz. Bu arada Mevlide gelen eski partili arkadaşlarımızla da kucaklaşıp hasret gideriyoruz. Uzun süre Bolu Orman İşletmesi'nde muhasebe bölümünde çalışan İsmail Hakkı Yazgan Mudurnu'nun en beyefendi kişilerinden biridir. O'nunla o tarihten kalma (Orman-Kereste İhaleleri) dostluğumuz, abi-kardeşlik münasebetlerimiz sıcaklığından hiç bir şey eksilmeden devam eder. Yukarıda Fuatbeyler Konağı'nın eski ilçe başkanım Reşat Ünsal tarafından Mudurnu turizmine kazandırıldığını söylemiştim. Reşat, sanki kendi torunu sünnet oluyormuşçasına herkesle ve bütün masalarla birebir ilgileniyor. Ne mutlu böyle dostlara. Yazımızın başlığında kullandığım Küçük Bayramlar, Büyük Bayramlar ifadeleri toplumuzun sünnet, düğün gibi etkinlikleri de bir bayram sevinci içinde kutlamaları nedeniyledir.
                                                                 Yener Bandakçıoğlu 
         Fotoğraf: Fuatbeyler Konağı'nın bahçesinden bir grup partili hatıra resmi çektiriyoruz.
     

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak