Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Özelleştirme, modernleştirmeyi getiremedi!

Okuyucu Mektubu

    18 Ağustos 2013

          Bolu'nun Dagkent mevkii'nde yapılan Toki konutlarını D 100 Karayolu'ndan geçerken görmeyen yoktur. Havasının temizliği, sakinliği ve yeşilinin güzelliği birçok aileye buradan ev satın almak için yeterli kriterli oluşturur.
    Lakin içi beni yakar, dışı seni hesabı 2 yıldır şahsen oturduğum Toki konutlarında SEDAŞ illallah dedirtti.
          Vakitli vakitsiz arıza yapan ya da kesilen elektrik yüzünden evlere şenlik bir hayat yaşar hale geldik. Yok bu da yetmez elektrikler kesilince çalışmayan hidrafor nedeniyle susuz kalmamız maceranın en heyecanlı bölümü...
         1970- 80' ler de çocukluk ve gençlik dönemini geçiren ben alışkınım da, çocuklarıma anlatamıyorum. 21.yy'da yaşanan bu aksaklıkların gayet normal olduğunu kendine saygısı olmayan insanların başkasına saygı göstermesini beklemek, deveye hendek atlatmaktan zor yavrum diyorum ama dinletemiyorum. Tatil günü elektrik olmayınca internet yok, televizyon yok biliyorsunuz, su da yok, garibanlar büzüşüp oturuyorlar bir köşeye evde, sanırsın ölüm sessizliği.
    Dayanamıyorum açıyorum 186 elektrik arıza hattına telefonu, ağzıma geleni söyleyip rahatlayacağım güya. Ne mümkün telesekretere bağlamışlar hattı karşınızda bir muhatap yok içinizi dökeceğiniz. Olsun içimizden söyleriz bizde hakettikleri nagmeleri.
         Her ay elektrik faturasını, kışın yollar kapandığında arabalar buralarda kara gömülüp görünmez hale geldiği zamanlarda bile aksatmadan gelip yazıp gidiyorlar ya, takdir ediyorum çalışma(!) aşklarını. Sakın geciktirme kesmeye de geliriz biz de eleman yeterli diye bakıyorlar suratıma, korkuyorum.
           Hizmetin fatura tahsilatlarını, haftasonu bile aksatmadan yapacak sistemi kurmak olmadığını biraz da yatırım yapmak gerektiğini altın yumurtlayan tavuğun yemi az verilirse yumurta yapamayacağını bilmeniz gerekiyor.
    Bu kadar serzenişten sonra şu altyapı çalışmalarına da bir el atıp (+ 1000) konut eklenince yetersiz kalan trafoyu da değiştirirler mi? Bilmem ama ben onu da bir atasözü ile anlatırım onlara ayıp kaçmasın diye sadece içimden.

                                                                                                        Ayşin Akgöz

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak