Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Gereksiz tatiller ülkeyi geriye götürüyor

Konuk Yazar

    27 Ekim 2012
          İnternette gezinirken uzun süren tatillerin, ülke ekonomilerine verdiği zararları dikkatimi çekti.
         Evet, 1 günlük bir tatilin bile o ülkenin ekonomisini 1 Yıl olumsuz etkilediği açıkça biliniyor artık. Uzun tatil yapan ülkeler gelişmişlik düzeyi en az olan ülkeler oluyormuş.
          Şimdi yurdumuzdaki tatillere bir bakalım. Türkiye konumu itibariyle sıcak ülkeler kategorisine girmektedir. Bu yüzden yazın sıcağında okulları boşuna açık tutmanın anlamı yoktur. Yani otomatikman Türkiye uzun bir yaz tatilini zaten doğal koşullarda yaşamaktadır. Bu durumda diğer tatil seçeneklerinin ivedilikle mecliste görüşülerek yeni kararlar alınması gerekmektedir. Bu durum Türkiye'nin için son derece önemli konudur.
          İşin içerisine hiçbir siyaset sokmadan yurdumuzun tatil konumunu ele alalım. Mesela önümüzdeki Cumhuriyet Bayramı'nı ele alarak başlayalım. 1923'ten beri kutlanarak tatil edilen bu günü, tatil etmenin anlamı kesinlikle yoktur. 90 yıldan bu yana elbette ki çok şeyler değişecekti. Bugün Afrika ülkeleri bile Cumhuriyet'le yönetilmektedir. Bu günün anlamını, önemini kutlayın, gereken her şeyi yapın, ama lütfen tatil etmeyin..    Yanlış anlaşılmasın, tekrar ediyorum, ben Cumhuriyet karşıtı falan değilim. Sadece tatile karşıyım...
           Şu an içinde bulunduğumuz Kurban Bayramı...
           Ya, soruyorum, neden 4,5 gün... Aradaki yarım gün zaten tama çevriliyor.  Oluyor 5 gün... Çoğunlukla hafta sonuna denk geldiği için hoooooooop çıkıyor 9 gün tatile.... Zaten tatilden yeni çıkmış bir ülkeye verilen zararı görüyor  musunuz?.. Tatil ülkesi birden bire tembeller ülkesi haline geliveriyor...  Tamam kurban önemli, dini bayram vs... Ama 4-5 gün çok fazla... Bu bayramın ivedilikle 3 günlük tatile indirilmesi gerekir. Kalan bir günü de çalışanların mesai arkadaşlarıyla bayram kutlaması yapabilirler... Çünkü iş yerlerimiz ve iş arkadaşlarımız da bize ailemiz hükmündedir.. En azından mesai arkadaşların da birbirlerinin üzerinde hakları vardır..
          Aynı şekilde Ramazan Bayramı'nın da keza 2 güne indirilmesi gerekmektedir...
         23 Nisan çocuk bayramı olduğu için tatil edilebilir. Ancak 19 Mayıs ve 30 Ağustos bayramının tatil günü olarak ilan edilmesinin geçerli bir mantığı yoktur. Yine o günleri anın, kutlayın... Nasıl ki 10 Kasım, Atatürk'ü anma günü olarak tatil edilmiyorsa, bu günlerin de tatil kapsamından çıkarılması gerekiyor... Böyle bir durumun olması durumunda Türkiye'nin kaderi ve gelişmişlik düzeyi süratle değişecektir..
          Çünkü tekrar ediyorum, 1 günlük tatilin verdiği zarar, o ülkenin ekonomisini 1 yıl geriye götürmektedir. Bu bilimsel gerçeği görerek, rehavet içerisindeki Türkiye'yi uyandırmak gereklidir...
                                                                                 Ayhan Can
    • Hasan SARIKAYA19 Ekim 2018 . 07:52

      Aynen katılıyorum

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak