Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Yelkenler suya mı indi?

Kamuran Alagözoğlu

    17 Kasım 2003

    Dereyi görmeden paçaları sıvadığı için bir yıl öncesinden AKP'nin Bolu Belediye Başkanı olarak lanse edilen Alaaddin Yılmaz, Ali Ercoşkun ve Tahsin Akduman'ın peş peşe aday adaylıklarını açıklamalarının ardından, halen çıkıp "Ben de adayım" diyemiyor.

    Alaaddin Yılmaz'ın adaylığını resmen açıklamaması karşısında partililer; "Yoksa Yılmaz'ın yelkenleri suya mı düştü" diye endişelerini dile getiriyorlar.

    Yılmaz ise, "Savaşta önce tabanca ve tüfekler patlar. Top patlamaya başladı mı, tabanca ve tüfeklerin sesi kesilir" diyor.

    -Kimin elinde top, tüfek, tabanca olduğu önümüzdeki günlerde belli olacak.

    Müftümüze özel park yeri

    Tabaklar Camii'nin Müezzini caminin önündeki park yerini çeşitli kasa ve çöp bidonları gibi malzemelerle kapatmış, kimseye park yaptırmıyor. Öğreniyoruz ki Müftü Ahmet Okutan bu camide Teravih Namazı kıldıracak. Belli ki Müezzin'in park yeri telaşı da bu yüzden.

    -Duyuyoruz, koskoca bakan örnek olsun diye makam arabasını bırakmış, Meclis'e belediye otobüsüyle gidip- geliyor. Bizim Bolumuz'da ise saltanat devam ediyor.

    Yoltaş fırtına gibi

    Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi'nin genç Başkanı Ahmet Yoltaş, başkanlıktan başkanlığa koşuyor. Anavatan Partisi'nin parti bürosunda çok mütevazı şekilde gerçekleştirdiği kongrelerde ön-ce Merkez İlçe Başkanı olan Ahmet Yoltaş, ara-dan bir ay geçmeden şimdi de İl Başkanı olmuş.

    -Yoltaş'da, Yener Abimiz gibi 'Gönüllerin Başkanı' olma yolunda hızla ilerliyor.

    Aracını unutan Necati

    Çatladılar Çarşıbaşı Market Genel Müdürü Necati Özdemir, iftar vaktine az bir zaman kala telaş içinde bir arkadaşının arabası ile Çakmaklar'daki evine gitmiş. Arabası çarşıda kalmış. İftardan sonra da aracını çarşıda bıraktığını unutan Necati, bir süre köyde aracını nereye çektiğini aramış.

    Okan'ın mokasenleri

    Kalite Yem A. Ş.'nin olmazsa olmaz Muhasebe Müdürü Okan Karan, bayram için özene bezene aldığı mokasen ayakkabılarını çaldırmış. Okan Teravih Namazı kılmak için arkadaşları ile birlikte Büyük Camii'ye gitmiş. Cemaatin tümü camiden çıkmasına rağmen, uzun bir süre kapıda görünmeyince Okan'ın ayakkabılarının çalındığı anlaşılmış.

    Okan Karan, mokasenlerini alıp yerine kötü bir çift ayakkabı bırakan hırsız için, "Düşünceli bir hırsızmış" diye şükran duygularını ifade etmeden geçemiyor.

    Kaynarpınar'ın yavru ağzı gömleği

    Pınarlar'ın sahibi Mustafa Kaynarpınar Ağabeyimizin özel olarak diktirdiği yavru ağzı renkli gömleği Yukarı Çarşı esnafının ağzına adeta sakız olmuş. Bu muhabbeti bilmeden ben de bu gömleği görür görmez, "Mustafa Ağabey bu rengi çok mu aradın?" diye sormuş bulundum. Kendisi, bu rengin gençlik göstergesi olduğunu ve tabii ki herkesin giyemeyeceğini söyledi.

    -Portakal rengini andıran yavru ağzı rengini bilemeyenler için, Belediye temizlik işçileri için yaptırılan özel kıyafet ile aynı renk olduğunu belirtmekte yarar var.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Kuvvete dayanmayan adalet âciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak