Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Samantha

Samantha
    13 Ocak 2020

          SAMANTHA 

          Onu ilk defa 1979 yılında, kuzenim, Atilla abimin düğününde gördüm. Aileye yabancı bir gelin geliyordu ve oldukça geniş bir aileydiler. O kalabalık ailenin o zaman için en küçük ferdiydi. Muhtemelen isminden dolayı da benim gibi herkesin ilgisini çekiyordu. SAMANTHA! Çünkü o yıllarda  oldukça popüler ve sevilen bir dizi olan ‘TATLI CADI’nın’ baş kahramanıyla aynı ismi paylaşıyordu. 1961 yılında Londra’da doğdu. Annesi Sally İngiliz, babası Lübnan asıllı Raymond Nash’dı çiftin 3. çocuklarıydı. Yabancı gelinimiz Widad’ın baba bir anne ayrı kız kardeşiydi. Anne  olarak daha çok Widad’ın annesi Odette’i biliyordu, çünkü onu Odette büyütmüştü. Raymond Nash‘ın güçlü konumuyla İngiltere, Beyrut, Leysin ve Paris'te iyi okullarda okudu. İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca ve de anlaşabilecek kadar Türkçe konuşuyordu. 

           Düğün sonrası sıklıkla İstanbul’a geldi. Bu gelişlerinde benimde İstanbul’da olduğum dönemlerde birlikte çok vakit geçirdik. 1988 yılında İngiltere’nin Birmingham şehrinde bir araya geldik. Orada annesi Sally ile tanıştım. Sally ile bizim taraftan tanışan tek kişi oldum. 

          1994 yılında İspanya‘da yollarımız yine kesişti. İspanya'da yaşıyordu. Bende bir dönem İspanya’da Raymaond Nash’ın yanındaydım. 1995 yılında Belçika’ya Askerlik görevim için gittiğimde, Samnatha’da Avrupa Birliği'nin tarımla ilgili bir projesinde çalışmak üzere Bürüksel’de bulunuyordu. Belçika’ya vardıktan kısa bir süre sonra onu aradım. Telefonda sesimi duyunca şok olmuştu. Yoksa Askerden mi kaçtın sen dedi. Hayır dedim. Askerlik yapmak için buradayım deyince çok şaşırmıştı. Yaklaşık 14 ay  boyunca hemen her  15- 20 günde bir hafta sonları, ya SHAPE’de, ya da Avenue Louise de çok güzel  zamanlar geçirdik. Türkiye’ye dönüşüm sonrası Brüksel’e yaptığım iş seyahatlerinde hep uğradım. Tanıdığım, her Lübnan kanını taşıyan insan gibi pratik zekalı ve mücadeleciydi. Zenginliğin en uç noktalarını yaşamış olmasına rağmen, sıradan bir hayatı yaşamakta onun için hiçte zor değildi. 

          Sosyal medyanın gelişmesiyle daha sıkla iletişim halinde olduk. Facebook da beni kuzeni olarak işaretlemişti. Birlikte çok güzel günlerimiz oldu. Çok güldük, çok eğlendik. 40 yıllık bir dostluk ve kardeşlik geçtiğimiz hafta içinde son buldu. Tatlı Cadımız, Samantha bir kalp krizi sonrasında, nasıl yani haykırışlarımızla aramızdan ayrıldı. Oğulları, Sevak ve Marco‘ya, Kardeşleri Raymond JR a, Widad, Nabil, Melodi ve Amir’e ve de tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Şüphesiz ki, iyilerin gittiği yerde yerini alacaktır. 

                                                                             Cumhur Bandakçıoğlu 

    • Lütfi Erkan Gökce 16 Ocak 2020 . 17:43

      Allah rahmet eylesin

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    İşinin esiri olan insan, başkasının esiri olmaz

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak