Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Köyler- tarlalar

Köyler- tarlalar
    13 Şubat 2019

         Köyler- tarlalar 
          Senelerden beri ağlayarak sızlanarak söylüyoruz, ki hiç kimse önemsemedi. Artan nüfus ve gittikçe azalan üretim neticesinde Türkiye mutlaka AÇLIĞA doğru gidecektir. Çok çok yakın bir zamanda GIDA VE SU savaşları başlayacaktır. Siz halen inanmamaya çalışınız, işte örnekleri başladı bile… Sebze meyvelerde tanzim satışlar ve kuyruklar... Su satışlarındaki kıyasıya rekabet ve plastik şişe ve damacanaların sebep olduğu korkunç hastalık... Çok yakın bir zamanda temiz içme suyu asla bulunamayacak.
           Eskiden köylerimiz en düşük maliyetle sebze, meyve, tahıl üretirlerdi. Cumhuriyet Türkiye’si tarım ve Hayvancılıkla var olmuştur. Kendi kendine yeten bir devlet. Üstelik, mesleğim icabı içinde yaşadım, bizler devamlı yurt dışına canlı hayvan ve sebze-meyve satardık.
          Şimdi sıraya girin bakalım, 1 kilo sebze almak için. NEDEN?
          Aklım almadığı gibi vicdanımda asla kabul etmiyor. O havaya kalkan eller. Ne mi diyorsunuz-çoğunuzun belki haberi bile yok..
           Geçtiğimiz aylar ve yıl içinde meclisten bir kanun çıktı...
          TARIM ARAZİLERİNİN İSKANA AÇILMASI... Sonradan da ilave bir kanun daha DEVLETE AİT OLAN TARIM ARAZİLERİNİN DE İSKANA AÇILMASI... Ve eller havaya kalktı... Şaşırıyorum, o beyler meclise Ay'dan mı geldiler, tarla tarım arazisi nedir görmemişler mi, bağ-bahçe nedir bilmiyorlar mı..???

         İşte BOLU'muz, sulama kanalının geçtiği yerlerdeki patates tarlaları nerede...? Hepsi beyefendi müteahhitler vasıtasıyla BETON oldu.
           Hiç mi hiç ağlamayın. BİTTİ bu iş... Taşıma su ile değirmen dönmez. Sebze meyvelere el sallayınız, uğurlar olsun... Gittikçe daha da büyük sıkıntılar olacak... Niçin mi... Müjdeler olsun... KÖYLER MAHALLE oldu. Ellerinize kına yakın... Davul zurna çalın, coşun eğlenin.
           Çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize yazık oldu. Hayvansal ve bitkisel proteinlerden mahrum kaldılar. Çelimsiz, beyni çalışmayan toplum çoğalacak, SEBEN DOMATESİ-AMASYA ELMASI tarihe karışacaktır. 
                                                                   Dumlu DEMİRCİOĞLU

    • İsmail Gündüz14 Şubat 2019 . 08:55

      Değerli üstadım dinimiz üretmeyi emreder.Lakin bu günkü anlayış üretmeden mevcudu satıp tüketerek gününü gün ediyor. Sıra kamu konutlarında. Köyde mecburiyetten hazine arazisine yapılan köy imam evleri de satışa çıkacak. Deniz bitti .Gelecek nesil her şeyiyle tehlikede.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Gündüz kandilini Hazırlamayan, gece karanlığına razı demektir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak