Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Pahalılık

    26 Ocak 2018
    PahalılıkPahalılık

        Pahalılık
        2017 yılından 2018 yılına geçereken vatandaşlarımızın en büyük üzüntü ve bitmez tükenmez sıkıntılarının HAYAT PAHALILIĞI olduğu besbellidir. Nitekin bu,piyasadaki bütün mal ve hizmetlerin devamlı yukarıya doğru pahalı hale geldiği kaçınılmazdır.
          Helede tarım ve hayvancılık mahsülleri gittikçe azalmakda ve fiatları benim bir yazımda belirttiğm gibi cumhuriyet altını değerlerine gelmektedir. Evet, iddia ediyorum, çok yakın bir zamanda kırmızı etin bir kilosu altın değerinde olacaktır.
          Neden bu durumlara düştük: Bizi idare edenlerin geçmişde şahsi yanlış kararları neticesinde başlamış ve bir türlü o yanlış kararlardan vazgeçilmeyip, üstüne üstüne devamlı hatalar yapılmıştır.
          ŞÖYLE Kİ: Türkiye piyasasında devamlı devlet eliyle kontrol edilen ve belediyeler vasıtasıyla denetlenen bir NARH sistemi vardı. Bütün mal ve hizmetlerin asgari-azami fiatları belirlenir ve tüketiciye sunulurdu... Ne oldu... Beyefendiler bu sistemi kaldırdılar ve yeni bir uygulama ile LİBERAL sistemi getirdiler. Neymiş liberal sistem SERBEST EKONOMİ... Hangi eğitimli ve kültürlü millete bu sistemi getiriyorsun diyenler oldu amma, asla nazari itibare alınmadılar.
        1980'lerin bu çok yanlış liberal sistemini, geçenlerde İstanbul Ticaret odası Başkanı ağlaya ağlaya anlattı ve neticede Türkiyemizde bu sistemin katiyyen uygulanamıyacağını belirtti. Aynen şöyle dedi: 
         LİBERALİMİZİN, BARIŞ VE REFAH GETİRECEĞİ BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKMIŞTIR. LİBERAL SİSTEMİN, HAK HUKUK ADALET VE DEMOKRASİYİ KORUYAMADIĞI ÇOK AÇIK BİR ŞEKİLDE ORTADADIR. Tabiiki bu iddiayı ve gerçeği açıklayan düşünceyi, halkı sömüren para babaları, hiç tasvip etmezler.
            Liberal ekonomi sayesinde Antalya'daki bir kilo domates, Ankara gelinceye kadar misli misli fiatı artmaktadır. Bütün ürünlerde durum budur. O HALDE ESKİ SİSTEME DÖNÜŞ VE BELEDİYELERE HARH SİSTEMİNİ GETİRMENİN yollarını arayalım.
          Türk milleti ciddi-disiplinli-hak ve hukuka saygılıdır. Ve en önemlisi milletimiz devletine karşı saygılı ve güven içindedir. Her türlü mal ve hizmetlerin bedelini devlet kontrol etmelidir. Bu uygulama pahalılığın önüne geçer ve enflasyon canavarını bitirir.
                                                   Dumlu DEMİRCİOĞLU    

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak