Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

ŞAKA OLMASIN

    29 Aralık 2003

    Okuyunca önce gözlerime inanamadım. Şaka yapıyorlar sandım. Sonrasında da "bu işte bir yanlış anlaşılma olacağını" düşündüm. Şimdilerde ise acı bir gerçekle yüz yüze geldik. ORÜS KARACASU TESİSLERİ'nden bahsediyorum. Hani, İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ'ne seçim öncesi hükümeti tarafından verilen, bugünkü iktidar tarafından geri alınıp satışa çıkartılan, Devlete yaklaşık 450 milyar lira kazandıracak tesislerden söz ediyorum.

    En son söylemem gerekenle başlayayım.

    AKP iktidarının Bolu'daki temsilcileri ve kıymetli milletvekillerimiz üç otuz paraya satılacak bu tesislerden gelecek para iktidarınızı düzlüğe çıkaracak mı? Enflasyonu tek haneli rakamlara indirecek mi? Faiz dışı fazlanız katlanacak mı? Dar gelirliyi sıkıntıdan kurtaracak mı? IMF ve Dünya Bankası'na olan borçlar sıfırlanacak mı? AB'ye girmemiz garantilenecek mi? Kıbrıs sorununun çözümüne ilaç olacak mı? Vatandaşa salınan vergilerde büyük düşüşler olacak mı? Maliye Bakanı sevincinden oynayacak mı?..

    İşin çok daha önemlisi siz bu KAYIBI Bolululara nasıl anlatacaksınız? Ne yüzle vatandaşın karşısına çıkacaksınız? Bulacağınız hiç bir mazeret sizi kurtarmayacağı gibi açtığınız yaraya da merhem olmayacaktır. Çabaladıkça batacağınızı hissetmiyor musunuz? 3 Kasım seçimlerinde yakaladığınız rüzgarın yerel seçimlerde Bolu'da tersine döndüreceğini hesaplamıyor musunuz?

    Karşılaştırma yapılabilmesi için bir örnek vereyim sizlere. Bu fabrika binaları ve arsaları DÜZCE'de olsa, verildikten sonra oradaki fakültelerden satılmak için geri alınsa Partinizin Düzce Teşkilatı'nın ve Milletvekillerinin göstereceği tepkiyi tahmin edebiliyor musunuz? Edemiyorsanız ben söyleyeyim. Ya anında çözerlerdi veya istifada tereddüt etmezlerdi. Çünkü başka türlü Düzce'de yaşayamazlardı.

    "Biz manda etiyle büyüdük. intikalimiz geçtir. Bir süre sonra unutulur" diyorsanız yanılıyorsunuz. Sen Bolu'yu ve Boluluları ve çok daha vahimi üniversiteye ismini ve tüm servetini veren İZZET BAYSAL'ı üç yüz bin dolara sat, sonra da "UNUTULUR" de. Var mı öyle bir liraya bir çift çorap?..

    Bakın size bir anımı anlatayım. Üniversite'nin yeni kurulduğu yıllarda cennetmekan İZZET BABA'mız Bolu'ya her gelişlerinde kendilerinden şu soruyu işitirdim. "Üniversite'de öğrenci sayısı kaç oldu?"

    O muhteşem insan yalnız kaldığında, öğrencilerin Bolu ekonomisine katkılarını hesaplardı. Her yıl bulduğu rakamlar yükseldikçe mutluluğu katlanırdı.

    Siz ne yapıyorsunuz? O tesislerde kurulacak olan Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'ne alınacak yeni öğrencileri "İSTEMİYORUZ" diyorsunuz. Dekanı bile atanmış bu fakülteyi Bolumuza çok görüyorsunuz. Ne karşılığı? 300 bin dolar için...

    Depremden sonra kendisini toparlayan iller içerisinde ilk sıralarda isek, bu kerameti kendimizde değil, şu anda merkezde yaşayan ONBİN öğrencinin getirisinde arayın.

    Ticaret ve Sanayi Odası, Meslek Odaları, Üniversite özellikle İzzet Baysal Caddesi esnafları, yetkiliyim diye geçinenler buyurun görev başına.

    Sessiz kalırsanız daha beterlerinin gelişine davetiye çıkartırsınız.

    Bu "SATIŞIN" yalan olmasını diliyorum.

    Kabus dolu bir rüya görüp uyanmak istiyorum.

    Ne olur "ŞAKA YAPTIK" deyin.

    Satılmayacağımız, sağlıklı ve aydınlık bir yıl geçirmenizi dilerim.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak