Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

ORÜS ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ'NİN OLMA

    1 Mayıs 2004

    Önceki hafta yazımızda; "ORÜS Nereye" diye başlık atmıştık. Geçtiğimiz on beş gün içerisinde duyarlı davranan bir çok kişi ve kuruluş bu dönem ki özelleştirme meraklılarına tepki verdiler. Düşüncelerini beyan ettiler. Sayfa 6?da

    Gözlemlerim sonucu; ORÜS'ün özelleştiril-mesi veya Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne verilişinin yasal sürecinden, buna uygun belgelerinden kamuoyunun pek haberi olmadığını hissettim. Bu yüzden ORÜS ile ilgili sondan bir önceki duruma bir göz atalım isterseniz.

    8.8.2002 tarihinde Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Devlet Bakanı Kemal Derviş, Maliye Bakanı Sümer Oral ve Sanayi- Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu'ndan oluşan Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 2002/43 nolu kararında aynen şöyle diyor; "Karacasu köyü 826 parseldeki 258.140 m2 arazinin 43.500 m2'si müştemilatı ile beraber Bolu ili Emniyet Müdürlüğü'ne, kalan 214.640 m2 ile 643 parseldeki 533 m2 arazi olmak üzere 215.173 m2 arazi ve bunun üzerinde bulunan gayrimenkul ve müştemilatın (döşeme, demirbaş, makine dahil) Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne tahsis edilmek üzere Maliye hazinesine devrine karar verilmiştir."

    Ve yukarıdaki isimler basıyorlar imzalarını.

    Böyle bir kararın arkasından 'Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne verilen ORÜS'ün özelleştirme kapsamına alınması daha karlıdır, daha adaletlidir, daha saygındır' diyenlere cevabımız; ORÜS'ün özelleştirme kapsamına alınıp ihaleye çıkması kamu açısından ve Bolu için karsız, adaletsiz, saygısızdır.

    Tekrar soruyoruz; 8.8.2002 tarihinden bir yıl sonra ne oldu da Bolumuz ve ülkemiz için önemli olan bu karar hiç yokmuş gibi kimselere sezdirmeden, çaktırmadan 22 Ocak 2004 tarihinde ORÜS satışa çıkarıldı.

    Bunun cevabını alabilmemiz için konu ile ilgili tepkilerimizi çığ gibi büyütüp, projeler üretmek, çalışma programları düzenlemek duyarlı tüm kişi ve kuruluşların görevi olmalıdır.

    ORÜS tesislerini tek bir toplu iğnesine kadar Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne verdirilmesini sağlamak demek; bilim şehri, üniversite şehri, turizm şehri BOLU hedefine varabilmeyi kolaylaştırmak demektir.

    Bu yüzden en kısa zamanda geniş bir çalışma kurulu oluşturulmasını Bolu halkı adına yetkililerden bekliyoruz.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak