Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Kuruyanlara gece operasyonu!

Kuruyanlara gece operasyonu!
    17 Eylül 2013
    Kuruyanlara gece operasyonu!Kuruyanlara gece operasyonu!Kuruyanlara gece operasyonu!Kuruyanlara gece operasyonu!Kuruyanlara gece operasyonu!

           İzzet Baysal Caddesi'ne yeni dikilen ağaçların teker teker kurumaya başladığını BolununSesi Gazetesi olarak haber yapmıştık. Bu haberimiz üzerine bir kısım yandaş okurlar, ağaçların kurmadığını sonbahar geldiği için yapraklarının döküldüğünü belirten mesajlar yazarak akılları sıra Gazetemizi taraflı haber yapmakla suçlamışlardı.
            

            Kuruyanların yerine yenileri dikilmeye başlandı
             İzzet Baysal Caddesi'nde iki günden bu yana hummalı bir şekilde ağaç operasyonu başladı. Cadde sakinlerinin ifadelerine göre, gece yarısı caddeden el ayak çekildikten sonra, kuruduğu önceden tespit edilerek işaretlenen ağaçlar, belediye ekipleri tarafından testereyle dibinden kesiliyor. Gündüz de yeni getirilen ağaçlar, kuruyan ağaçların yerine dikiliyor.
            Bu görüntüler, BolununSesi Gazetesi'nin ne kadar doğru ve isabetli haberler yaptığını, bir kez daha gözler önüne seriyor.       

            14 Eylül tarihli haberimiz

           Tanesi 1250 liraya alınan ağaçlar kuruyor       
           İzzet Baysal Caddesi'ne dikilen ağaçların bir kısmı kuruyarak yapraklarını döktü. Aynı yerde bazı ağaçların yeşilliğini koruduğu gözlenirken, yaprak dökümünün sonbaharla alakası olmadığı anlaşıldı.  
           

           İzzet Baysal Caddesi'ni güzelleştirme çalışmaları kapsamında yapılan icraatlar iyi mi oldu veya kötü mü oldu şeklinde tartışılmaya devam ederken, her birinin 1250 liraya alındığı iddia edilen ve dev saksılarla Bolu'ya getirilen boylu ağaçların yerlerini beğenmediklerinden tutmadığı için kurumaya başladıkları belirtildi. 
         

            "Sıcaktan beynimiz sulanıyor"        
            Caddedeki banklara oturan vatandaşlar; İzzet Baysal Caddesi ile diğer cadde ve sokaklar arasında belirgin bir ısı farkı oluştuğunu belirterek; "Dinlenmek veya vakit geçirmek için banklara oturuyoruz. Ancak aşırı sıcaktan beynimiz sulanıyor. Cadde boyunca beton zemin yanlış bir uygulama oldu. Güneşi tersine de yansıtarak aşırı bir sıcaklık oluşturuyor" dediler.
           

           Ters ışık ağaçları kurutuyor !      
            Zeminde kullanılan beton malzemenin ağaçları olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar; "Cadde boyunca kullanılan beton malzeme ile oluşturulan zemin, güneşi tersine yansıtarak, caddede aşırı bir sıcaklık oluşturuyor. Doğası gereği güneşi yukarıdan alan ağaçlar, parlak zeminli betondan yerden doğru tersine yansıyan güneş ışığıyla birlikte ters ışığın etkisinde kalıyor. Dolayısıyla bu da ağaçları ne kadar sularsanız sulayın, kurumasına neden oluyor" şeklinde yorumda bulunuyorlar.

    • ramazan gören18 Eylül 2013 . 19:14

      obu değilde burdan görüntü cok guzel gorunuyor....9 ayda cok değişmiş..daha 3 ay var..bakalım gelene kadar nasıl olacak benim canım memleketim...özledim be :(
    • Bolu 1418 Eylül 2013 . 18:40

      TUNCAY / CANAN komiksiniz :))
    • tuncay/canan17 Eylül 2013 . 23:54

      Bolu 14 e cvp: hikaye gibi gözü kapalı yanlı eleştiri yapıyorsun bolununsesi ve ekibine.. ama fotoğraftaki kadrajda olan yeşil ağaçla kuru ağacı bir birinden ayırt etmekten acizsin... taraflı haber vs derken önce bir git sen BOLU 14 nikli arkadaş at gözlüklerini çıkart tm... sonra okur olduğuna inan öyle yorum at... ayıptır..
    • Bolu 1417 Eylül 2013 . 19:58

      Biz okuruz yandaş değiliz biz o ağaçların kuruduğuna değil mevsimsel yaprak döktüğüne inandık inanmak istedik. Ama siz hemen bize yandaş yakıştırması yaptınız... Ama sizin ne kadar taraflı gazete olduğunuzu bilmeyen yok aklınızca doğrulardan yana yakıştırmasını yapıyorsunuz ama herkes bilirki akp yi sevmediğinizi chp ye yakınlığınızı...buyrun yayınlayın..sonunada Editörden: açıklamasını bekliyoruz.. Editörden: Kuruyanlar ile yemyeşil duranlar aynı fotoğraf karesinde görülüp duruyorken, siz hala bunu görmezden gelip bizi eleştirmeye çalışıyorsunuz. BolununSesi dosdoğru bir gazetecilik örneği sergiliyor. Bunu görün artık.
    • Kalafat17 Eylül 2013 . 16:12

      AKP'li belediye kamu kaynaklarını heba ederek sürekli yanlış işlere imza atmaktadır. Yeni yapılan kaldırım taşlarının arasına kum dökmeyi bile beceremeyen bir belediyemiz var.
    • selim17 Eylül 2013 . 15:40

      belediye kuruyanları işaretlememiştir. bolununsesi zaten ayen beyan işaretliyor oradan bakıp değiştiriyorlardır. kamu ya hizmet ediyorsunuz :) son bahar gelmeden ağaç yaprak mı döker.. ayrıca yaprak dökme değil bu ağaçların kendileri kuruyorlardı zaten.. tam isabet oldu bu haber de

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak