Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Kursta peynir yapmasını öğreniyorlar

Kursta peynir yapmasını öğreniyorlar
    30 Kasım 2010
    Kursta peynir yapmasını öğreniyorlar
         Bolu Belediyesi tarafından açılan peynir yapım kursu devam ediyor. 
         İŞKUR ve Bolu Belediye Başkanlığı işsizlere yönelik Hayır Çarşısı'nda peynir kursu düzenledi.
         Kurs hakkında bilgi veren kurs eğitmeni Kayacan, 54 hafta sürecek olan ve 18 kişinin katıldığı kursun 17 Aralık 2010 tarihinde sona ereceğini ifade etti.
         Kayacan, "Kursta 7 çeşit peynir yapıyoruz. Kursiyerlerimize daha az malzeme kullanarak daha fazla peynir yapmayı ve peynirin inceliklerini öğretiyoruz. Kursumuzun sonunda kursa katılanlara bir sertifika vereceğiz" dedi.
         Kursa katılan kursiyerler ise eğitimden memnun olduklarını ifade ederek, kurs esnasında kullanılan galoş, bone, eldiven gibi ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardım istedi.
     
    • kursun amacı yanlış anlaş3 Aralık 2010 . 20:54

      kurs öğretmenlik eğitimi almış bir öğretmen tarafından değil bir mühendis tarafından veriliyor kurs zaten akademik müfredat akademik düzeyde yani üniversite müfredatı kursun amacı peynir yapmayı öğretmek değil biyokimya,matematiksel hesaplar,gıda zehirlenmeleri,latince gibi eğitimler vermek halk sağlığını koruyabilmek sektör çalışanlarını eğitmek yani insanlara iş imkanı sunuluyor aile,çocuk bakımı,kişisel gelişim eğitimleri yanında seminerlere de katılıyorlar,sadece peynir değil tüm gıdalar hakkında bilinçli hale geliyorlar müfredatı bilmeden kursiyerlerle konuşmadan yorum yapmayın verilen emeğe yazık kursu halkeğitim işkur işbirliğiyle açtı belediye temrinlik sağladı bukadar emek verilen bir proje hakkında küçümseyici konuşulması ne acı
    • ARZU YILMAZ1 Aralık 2010 . 09:24

      kek yapma kursu,peynir kursu ,kahve kursu,çay kursu falan filan...türkiyenin haber gündemlerinde sürekli vahşet dolu insan haberleri varken  dikkat ediyorum da kadınlarımıza eğitim ,çocuk yetiştirme ,aile gibi konularda hiçbir eğitim verilmiyor lütfen bırakalım bunları bu şeye benziyor avrupanın bizi bilim alanında ilerlemememiz için tekstilde pohpohlamasına...
    • zehra KARAÇAK1 Aralık 2010 . 09:13

      Evet bence de yararlı çünkü artık böyle yararlı işler yapanlar çok azkaldı ülkemizde....
    • noksan bilgi1 Aralık 2010 . 08:46

      bu kurs halk eğitim merkezince düzenlendi ama adı yok. reklamını belediye yapıyor. duyduğum kadarıyla kursiyerler üniversite gıda bölümünden de destek almış. haberde şikayet olduğuna göre  kursiyerlere temrinlik malzemesi belediyece demekki verilmiyor.
    • eksik var. 30 Kasım 2010 . 23:40

      Kurs Son derece Yararlı iyi organize edilmiş. çok faydalı olacağı kesin. ancak tabii Peynir Kursundan akademik alanda da yardım almak lazım. acaba üniversitede peynir çalışan birisi var mı? yardımcı olsada kursiyerler akademik bir kurs alsa.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak