Olsun be aldırma yaradan yardır. Sanma ki zalimin ettiği kârdır. Mazlumun ahı indirir şâhı. Her şeyin bir vakti vardır. Yunus Emre

WİMBLEDON -  FRANSA BİSİKLET TURU – BOLUSPOR

WİMBLEDON -  FRANSA BİSİKLET TURU – BOLUSPOR
    9 Temmuz 2024

    WİMBLEDON - FRANSA BİSİKLET TURU – BOLUSPOR Bir haftadır ...

       WİMBLEDON -  FRANSA BİSİKLET TURU – BOLUSPOR

       Bir  haftadır her gün Wimbledon tenis turnuvası ve Fransa bisiklet turunu izliyorum.

        Yaklaşık 30  senedir izlerim her ikisini de. Wimbledon altı, Fransa turu 12 gün  daha devam edecek. Tenisi ssport ve trt sporlar, bisikleti eurosport veriyor. Kaçırmayın derim.

        30  senedir izliyorum dedim. Bir  tane  Türk  sporcusu  yok 30 senedir. Bütün büyük branşlarda hiçbir sporcumuz yok. Güreşi çıkart  bireysel sporlarda sporcun yok.

          Olanlar okçulukta baba ve annesinin yetiştirdiği Mete Gazoz, boks ta baba ve amcalarının yetiştirdiği iki Buse Nazlar. O kadar. Atletin yok, yüzücün yok, tenisçin yok, bisikletçin yok, eskrimcin yok. Hiçbiri yok.

           Neden yok.. Bolumuzda bile yüzlerce sporcu var. Her branştan. Çok ciddi çalışıyorlar.

          Gidin Karaçayır'a, ya da diğer tesislere göreceksiniz.

           Ama yüzlerine bakan yok, bir destekleyen yok. Yıllık 150 bin - 200 bin liralık bir destek olan çıksa neler yapacaklar… Ama o bile yok maalesef..

         Bu çocuklar Bolu'nun markaları değil çünkü.. Yok hükmündeler..

          Ama Boluspor marka.. 93'ten beri yılda ortalama 150 trilyon toplamda yaklaşık 5 katrilyon para gitmiş. Elde hiç birşey yok.

          Yarın başkanlık seçimi var. Soner Çavuşoğlu kesin, Savaş Abak'ı da bugün yazdı  basın, yeniden olabilir diye. Çavuşoğlu geçen hafta söyledi. Boluspor'da bir oyuncunun aldığı maaş 300- 500- 700 bin lira ve Boluspor'un net borcu 200 milyon diye.

       Savaş başkan ödedi durdu hala 200 milyon borç.  Daha iki hafta önce bir futbolcu icraya verdi kulübü. Daha neler çıkacak kim bilir.

         Batuhan işçiler diye bir futbolcu 600 bin lirasından feragat edip gitmiş. Düşünün artık kaç para aldıysa 600 bin lirasını bırakıyor gözü kapalı.

          Bolu daki fabrikalarda asgari ücrete hemen tamam diyip çalışan onlarca mühendis var.

          Bir yanda bir futbolcuya 300- 500- 700 bin lira maaş..

          Diğer yanda Bolulu bir  sporcuya yıllık 200 bin lira para yok.

           Yönetime girmeyi düşünen arkadaşlar, başkan adayları. Lütfen yapmayın etmeyin.

            Her biriniz birer ikişer bisikletçi, tenisçi, atlet, yüzücü ve diğer sporlardan sporcularımızı alın paylaşın kendi aranızda. Emrullah müdürümüze gidin sorun hangi sporcularımız var gelecek vadeden diye. Onları destekleyin.

           Elin dışarıdan gelen trilyonları götüren ve götürecek futbolcularına paranızı kaptırmayın.

            Lütfen …

            Bolu nun gerçek markaları bu çocuklardır. Yarın aday olmayın ve Boluspor'a

    vereceğiniz paranızı bu çocuklara yatırın ..

             İnanın çok daha fazla  keyif alacak ve mutlu olacaksınız…

             Levent Ömer BILTIR

     

    • Alp12 Temmuz 2024 . 22:15

      Yazı Boluspor düşmanlığı.Boluspor olmasaydı her branştan şampiyon mu çıkacaktı.hadi Boluspor yüzünden boludan çıkmadı.burdurspor diye bir takım yok. Burdurdan şampiyonlar mı çıkıyor.Devlet mı veriyor Bolusporun giderlerini. Kendi gelirleri var. TFF puan başına para veriyor. Yayın geliri var. İddia geliri var.kapatın o zaman illerin futbol kluplerini
    • Aladağ10 Temmuz 2024 . 14:22

      Gelelim spor mevzusuna. Ülkece spor özürlüyüz maalesef. Çok azımız spor yapıyor. Hadi biz eski toprakların hayatı mahalle aralarında top oynamakla, basket oynamakla geçti. İyi kötü futbol, tenis, basketbol oynadım. Lakin şu anki çocuklar bundan mahrum. Spor yapmanın tek yolu parasını verip kursa gitmekte. Biz gibi boş alan bulup futbol oynayamıyorlar. Spor işi de maliyet. Kursların fiyatları değişiyor. Veli çocuğu kursa bırakacak, geri alacak. Okullar desek facia. Çoğu okulun bahçesi spor için müsait değil. Çok az okulda spor salonu yok. Okulda spor yok, evde spor yok. O zaman ne yapacak bu çocuklar. Burada da devreye öncelikler giriyor. Ne merkezi yönetim, ne de Bolu belediyesi amatör sporlar konusunda üstüne düşeni yapmıyor. Evet, devletin son yıllarda Karaçayıra büyük yatırımı var, yüzme havuzu yapıldı, spor salonu yapıldı, koşu tesisleri yapıldı ancak bunlar daha çok profesyonel sporculara yönelik. Peki diğer çocuklar. Onlar nerede spor yapacak. Devletin bu imkanı vermesi lazımken, Boluda spor denince akla Boluspor gelmesi saçmalık
    • Aladağ10 Temmuz 2024 . 14:15

      Yine Boluspor mevzusu başlamış. Dönüp dolaşıp aynı şeyleri konuşuyoruz. Lakin dilimiz döndükçe konuşmaya devam etmeliyiz. Levent Hocamı genel geçer ezberleden farklı bir yazı yazdığı icin tebrik ediyorum öncelikle. Gelelim, kendi tespitlerime. Hayatımda Boluspor maçını izlemedim, ne stada gittim ne de tvden izledim. Ancak iyi bir sosyolog olduğumu söyleyebilirim. Bu minvalde neden Bolu gibi bir şehirde tüm başarısızlıklarına rağmen neden bu kadar Boluspor lafı ediliyor, neden başka spor dallarına ağırlık verilmiyor derseniz. Cevap bana göre şu. Stadyum, ve taraftar, taraftar grupları birilerinin kendilerini göstermeleri için en güzel alan. Arena gibi düşünelim. Bolu eşrafının, zenginlerinin bir numaralı kendini gösterme alanı Boluspor tribünleri. Buradaki seyirci içinde one çıkan taraftar gruplarının banisi bunlar, amigoların sponsoru bunlar. Bu gençlerin kendilerini kitlelere gösterebilecekleri, spotların altına çıkabilecekleri en güzel alan burası. Bu yüzden her yönetimde mutlaka istekli birileri bulunuyor. Bu döngü devam ediyor.
    • Mustafa Yılmaz Gerede10 Temmuz 2024 . 09:55

      Nefis bir yazı anlayana gerçekten olanları dile getirmişsiniz bunları yazmak cesaret işi kutlarınm sizi.Birçok spor yazarı bir bileti beleşe get,ireyim diye yalakalıktan öteye gidemiyor.Zaten bunlar Boludaki spora zarar veriyor.
    • Fikret9 Temmuz 2024 . 21:17

      Boluspor birilerinin resmen para kazandığı kapı olmuş.Hiç zarar eden yok hep zarar eden Boluspor.S.Abak bile bu kapıdan gideceğim demesine rağmen başka bir aday çıkınca geri vitese taktı neden çünkü Bolusporla varoluyorlar
    • YAMAN9 Temmuz 2024 . 17:29

      Levent Bey yazısı günümüz futbol ve spor ekonomisi pek örtüşmüyor maalesef. Öncelikle kimse boluspor'a cebinden para vermiyor. Veren kişide işin sonunda parasını bir sonraki yönetimden alıyor. Yani Boluspor asıl gelirlerini Türkiye birinci ligde olduğu için naklen yayın, iddaa , seyirci, stadyum reklam gelirleri oluşturuyor. Boluspor olmazsa böyle bir gelirde olmaz. Esasen konu Boluspor'un ne kadar para harcadığı olmamalı. Yani ülkede bisiklet ve tenis sporu gelişmemiş ise bunun sebebi Boluspor mu. Beden terbiyesi, il spor müdürlükleri, Amatör sporlara destek veren belediyeler ve spor okulları ne iş yapıyor. Bakınız cimnastik federasyonu Bolu'da çok etkili. Dünyaca ünlü cimnastik sporcuları hep Bolu'dan çıktı. Demekki bir işe odaklanıp işi doğru kişilere verirsen bu iş gelişir.Boluspor bile buna engel olamamış...
    • Bolulu149 Temmuz 2024 . 16:25

      Sayın Ergin Özbay; öncelikle şunu belirteyim ki sayın Bıltır'ın avukatlığına soyunmuyorum. Benim merak ettiğim Boluspor sizin de ekonomik olarak belirtmiş olduğunuz durumdan nasıl çıkacak, tamam sizde sayın Bıltır'ı eliştirmişsiniz ama dikkat buyrun yazar bir takım önerilerde bulunmuş, sizin yazınız da ise eleştiriden başka hiç bir şey yok. Hiç bir yol gösterme, yenilikçi bir fikir yok, sadece Boluspor'u eski dönemlerine getirelim de getirelim diyorsunuz ama nasıl getirileceğini hiç söylemiyorsunuz. Başta sayın Bıltır olmak üzere Boluspor'un o Rıdvan'lı Sercan'lı günlere dönmesini istemeyecek Bolu'dan bir adam çıkmaz. Ama bu şekilde gittiği sürece de bu günleri daha çok ararız. Siz de sıkıntıların farkındasınız ama çözüme dair bir kelime bile etmiyorsunuz, fikir beyanlarına karşı çıkmak dışında bir katkınız yok maalesef!
    • ERGİN ÖZBAY9 Temmuz 2024 . 15:15

      KAMURAN BEY BU YAZI İLE İLGİLİ BİR YORUM YAPTIN LÜTFEN NOKTASINA VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN YARIN YAYINLAYIN.
    • ERGİN ÖZBAY9 Temmuz 2024 . 15:14

      LEVENT BILDIR KARDEŞİM GEÇEN SENE DUVARA ASTIĞI SAZINI YİNE ELİNE ALMIŞ VE BAŞLAMIŞ BOLUSPOR DÜŞMANLIĞINA NE İSTİYORSUN KARDEŞİM SEN BU BOLUSPORDAN SENDE ZAMANINDA SPOR YAPMIŞ, SENİNDE BOLUSPORDA TOP KOŞTURMUŞ ARKADAŞLARIN VAR TAMAM SÖYLEMLERİNE BOLUSPOR HARİCİNDE HAK VERİYORUM ALT YAIDAN AMATÖR KÜMELERDEN ÇOK YILLAR ÖNCE OLDUĞU GİBİ GENÇ KARDEŞLERİMİZİ EĞİTELİM BAŞLARINA LİYAKATLI HOCALAR KOYALIM ANCAK BUNLAR SENİN KALEMİNİN UCUNDAN ÇIKAN CÜMLELERDEKİ GİBİ OLMUYOR O KADAR BASİT DEĞİL. TÜRKİYE DE BÜYÜK BÜTÇELİ TAKIMLAR BUNU YAPAMIYOR BOLUSPOR NASIL YAPSIN. BOLUSPOR FUTBOLDA TÜRKİYE EFSANESİDİR, KÜÇÜK İLİN BÜYÜK ÖYKÜSÜDÜR. AMA GERLGELİMKİ EKONOMİK ZORLUKLAR TÜRKİYEYİ DAR BOĞAZDA BIRAKDIĞI GİBİ EKONOMİSİ DÜŞÜK KULÜPLERİDE ZOR DURUMDA BIRAKMAKTADIR. BOLUSPOR ALT LİGLERE DÜŞERSE DİĞER BRANŞLAR ÇOK MU İYİ OLACAK, KAÇ DEFA ATLETİZM YARİŞMASINA, KAÇ DEFA JİMNASTİK YARIŞMASNA, KAÇ DEFA VELEYBOL, BASKETBOL MAÇINA GİTTİN ÇOK MERAK EDİYORUMÇ SİZİN BABANIZDA, AMCALARINIZDA VE HATTA ENİŞTENIZ DE BİDİĞİM KADARIYLA BOLUSPORUN O GÖRKEMLİ YILLARINA BOLUSPOR YÖNETİMİNDE GÖREV ALDIKLARINI ANIMSIYORUM. BU NİFAKCILIĞI BIRAKALIM BİRLİK OLALIM BOLUSPOR YÖNETİMİNE DESTEK OLALIM ÇÜNKÜ BAŞKA BOLY BAŞKA BOLUSPOR YOK. LÜTFEN BÖYLE BOLUSPOR HAKKINDA YAZILAR YAZMAYIN SİZ BOLUNUN SEVİLEN SAYILAN AILESİNİN BİR FERDİSİNİZ ANTİPATİK OLMAYIN.
    • Isim Gerekli9 Temmuz 2024 . 12:34

      Yorumlari okuyunca... yazar arkadasin ne demek istedigi ahali tatafindan pek anlasilmamis gibi gorunuyor...)
    • Bolulu149 Temmuz 2024 . 10:06

      Aslında çözüm çok basit ama nedense kimsenin işine gelmiyor. Tamam Boluspor bir marka hemde güzel bilinen bir marka. Nedendir ki altyapının başına liyakatli, bu işi becerebilecek bir veya birkaç antrenör bulunmaz, (var diyorlarsa neden şimdiye kadar adını duyabileceğimiz bir genç yetiştiremediler!) bunlardan bulun, inanın bir futbolcu parasına bu işler çevrilir. Bir ikincisi yine Boluspor adı altında diğer amatör branşlarda spora ve sporculara destek verilmez, inanın buna da bir futbolcuya verilen para fazlasıyla yeter, yetmese bile bu amatör çocuk ve gençlerimize halkımız ellerinden geldiğince yardımda bulunur (kermesler, yardım geceleri vs.) sayın Levent beyde bunu belirtiyor ama yine nedense Bolusporu yönetenler, yönetecek olanların ağzından buna ilişkin tek bir kelam çıkmıyor, sonra vay efendim 200 milyon borç var, yok cebimizden 150 milyon lira verdik. Vermeyin kardeşim, gerekirse Boluspor bir alt lige düşsün ama sağlam temeller üzerine kurulsun, her sene şehir dışından gelen ve dünyanın parasını alan kişilere Bolunun parası gitmesin. Hadi yine seçim var, çıksın başkan adayları açıklasınlar alt yapıda böyle böyle yapacağız, yine klüp bünyesinde falanca amatör branşları açacağız Boluspor bir spor ve sporcu yuvası olacak desin de duyalım, duyalım ne kadar Bolu ve Boluspor sevdalısı olduklarını, yoksa!
    • Ayvaz_ve_Kırat9 Temmuz 2024 . 01:41

      Ben belediye başkanı olsam bütün ilçe ve köyleri gözden geçirir çok kuvvetli çok yetenekli çocukları alır belli bir spor dalında üst seviyede eğitir dünya şampiyonu bir takım yapardım. Ve onlara bir güvence sunardım. Her branşta başarılı olunmaz belki ama mesela okçuluk atıcılık vb bir branşta BOLU adını dünyaya öğretirdim.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Erpiliç

    GÜNÜN SÖZÜ

    Şüphe etmek, bilmeye atılan ilk adımdır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak