Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Bolu Barosu'na, istediği destek verildi

    10 Ocak 2005

    Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi'nin Bolu'da kurulması için çalışma grubu oluşturarak ön bir rapor hazırlayan Bolu Barosu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirmiş olduğu toplantıyla hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaştı. Raporun sunumunu gerçekleştiren Av. Coşkun Selen, "Bölgemizde tek teşvik kapsamına alınmayan il Bolu. En azından bu mahkemenin ilimize kazandırılmasını sağlamamız lazım" dedi. Baro Başkanı Av. Tuncay Alnıak ise, "Bu konuda ilimiz birlik ve beraberlik içerisinde olmalıdır. Bu sadece hukuki bir konu değil, ilimizin ekonomisini de önemli ölçüde etkileyecek bir konudur" diye konuştu.

    Bolu Barosu, Bölge Adliye Mahkemesi Çalışma Grubu tarafından geçtiğimiz günlerde hazırlanan ön rapor, BTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantı ile kamuoyuna aktarıldı. Toplantıya Vali Ali Serindağ, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri katıldı.

    Burada açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Av.Tuncay Alnıak; "İstinaf Mahkemeleri'nin şu anda kurulmaları söz konusu. Bu mahkemelerden bir tanesinin Bolu'ya kurulmasının, ilimize fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bu mahkemeler yerel mahkemeler ile Yargıtay arasında filtre vazifesi görecek. Bu konuda bir birliktelik sağlanırsa, Bolu'nun avantajları bölgemizdeki diğer illere oranla daha fazla" dedi.

    Daha sonra İstinaf Mahkemeleri ile ilgili ön rapor çalışmasına büyük katkı sağlayan Av. Coşkun Selen, "İstinaf Mahkemeleri ile ilgili olarak ilimizin avantajlarını, dezavantajlarını ortaya koyduk. Bizim avantajlarımız, diğer illere göre daha fazla. Ancak burada birazda siyasi baskıya ihtiyacımız olacaktır. Çünkü Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı'nı yürütüyor. Bu mahkemeyi kendi illerine getirtmek için, Zonguldak ve Bartın da çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu mahkeme Batı Karadeniz Bölgesi'ne hitap edecek. Bunun için ulaşım, yatak kapasitesi gibi faktörler önemli. Birde Bolu olarak 5084 sayılı Teşvik Yasası'na giremedik. Yani hem zenginiz, hem de sosyo-ekonomik yönden gelişmişiz. Bu da çok önemli bir etken "ifadelerini kullandı.

    Toplantıya katılanlardan Yeniçağa Belediye Başkanı Ömer Sayın, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin bire bir takibe alınması gerektiğini belirtirken, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit'te eğitim camiası olarak her türlü desteğe açık olduklarını belirtti.

    Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da, "Bolu bazı konularda bir araya gelebiliyor. Bu konuyu da Ankara'ya taşırız. Siyasilere talepleri iletme konusunda herkes rahat olsun. Ancak daha teknik bir çalışma yapın ve rapor hazırlayın. Bizde devreye girerek, diğer sivil toplum örgütlerini de yanımıza alır, gerekli yerlere gideriz. Ancak raporu en kısa zamanda hazırlayın ve elimizi çabuk tutalım" dedi.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Portal Çelik Kapı

    GÜNÜN SÖZÜ

    Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için yeterlidir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak