BolununSesi, sadece Bolu'dan haberler verir

Sedat Peker'in adamı olduklarını iddia ettiler

    7 Şubat 2005

    Albayrak Petrol İstasyonu sahibi Hüseyin Ercan Albayrak(59), Sedat Peker'in adamları olduklarını iddia eden ve kendisinden 200 milyar lira isteyen kişileri, uzun telefon konuşması ile polis ekiplerine yakalattı. Albayrak'ı tehdit ederek para isteyen şahıslardan birinin, daha önce Albayrak Petrol İstasyonu'nda çalışan Ahmet Ö.'nün oğlu olduğu belirlendi.

    Albayrak Petrol İstasyonu sahibi Hüseyin Ercan Albayrak, bir haftadır kendisini telefonla arayarak tehdit eden ve 200 milyar lira isteyen kişileri polisle işbirliği yaparak yakalattı.

    Hüseyin Ercan Albayrak, "Bir haftadır birileri cep telefonumdan arayarak beni tehdit ediyorlar. ?Ben Şahin Peker. Sedat Peker'in adamıyım. Sizi öldürmemiz için, bize 150 milyar lira verildi. Sizin canınız karşılığında 200 milyar lira istiyoruz' diyerek beni huzursuz ediyorlar" dedi.

    Hüseyin Ercan Albayrak, gelen tehdit telefonlarını oğulları Ercan ve Mustafa Albayrak'a anlattı. Babalarına gelen tehdit telefonlarını ses kayıt cihazına kaydeden iki kardeş, kayıtları İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti.

    Cumhuriyet Savcılığı'nın izni ile Albayrak İstasyonu'nun telefonlarını dinlemeye alan polis ekipleri gelen tehdit telefonlarının, şehir içinde bulunan telefon bayisinden gerçekleştirildiğini belirledi.

    Son gelen tehdit telefonuna çıkan Mustafa Albayrak, polislerin isteği üzerine telefon konuşmasını uzatırken, bu sırada aramanın gerçekleştirildiği telefon bayisine giden polis ekipleri telefonla konuşan iki kişiyi kıskıvrak yakaladı. Polis ekipleri tarafından göz altına alınan Mesut Ö.'nün(19), daha önce Albayrak Akaryakıt İstasyonu'nda şoför olarak çalışan ve bir yıl önce işten ayrılan Ahmet Ö.'nün oğlu olduğu anlaşıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Mesut Ö. ile Yılmaz Ç., adliyeye sevk edildi. Adliyede görüntü almak için bekleyen basın mensuplarına sanıkların akrabaları tepki gösterirken, adliyeye sevk edilen Mesut Ö. ve Yılmaz Ç. tutuklanarak cezaevine konuldu.

    Gelen tehdit telefonları nedeniyle uykusuz geceler geçirdiklerini belirten Ercan Albayrak, "Sedat Peker'in adamları olduklarını söyleyen kişiler, bizden para koparabilmek amacıyla babamı ölümle tehdit etti. Sedat Peker'in bizimle ne işi olabilirdi. Biz de bundan şüphelendik. Bunun üzerine telefonları kayıt altına alıp, polise başvurduk. Polis başarılı bir operasyon sonucu iki kişiyi yakaladı. Tüm emniyet teşkilatına teşekkür ediyoruz" dedi.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Erpiliç

    GÜNÜN SÖZÜ

    Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak